dragi prijatelj

Nekoč sem se ob kavi pogovarjala s prijateljem, ki je prav tako zbolel za rakom in je ravno začel s kemoterapijo. Rekel mi je: “Rak je kot ‘žalostna loterija’. Ko kupiš loterijski listek, nikoli ne veš kakšna bo tvoja življenjska napoved – lahko zboliš, lahko pa se te rak izogne. In če dobiš bolezen, listka ne moreš vrniti – ne glede na to, kaj narediš. To je kruto dejstvo. Tako je tudi z drugimi stvarmi .. Ne moreš otroka zaščiti pred vsemi hudimi in žalostnimi stvarmi. Tvoj otrok ima svojo življenjsko pot, ki jo mora prehodi sam. Kot mama lahko hodiš ob njemu in z njim. Pa naj bo še tako hudo in žalostno – njegove poti ne moreš prehodi namesto njega. »
Po Jakobovi smrti je pravno ta prijatelj bil prvi, ki me je poklical. “Se spomniš najinega pogovora o ‘žalostni loteriji’? me je vprašal. “Zdaj vem, da sem se takrat motil. Žalostno karto si zadela ti, Jaka pa je dobil najdragocenejšo in najbogatejšo karto. Celih 11 let je Jaka imel ob sebi človeka, ki ga je ljubil tako močno in zelo, da je z njim prehodil vse doline in bregove, pa čeprav je bilo zanj zelo težko in boleče. Jaz bi bil vesel, če bi v vsakem trenutku imel ob sebi tako čudovito osebo kot je Jaka imel tebe.”
Najprej so me njegove besede zelo osuple. Še jezna in besna sem bila naj. Danes pa sem mu za te besede hvaležna. Hvala ti… dragi prijatelj..

Advertisements
This entry was posted in spomini. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s